středa 12. prosince 2012

Cestovatelský večer v arabském stylu




V pondělí 19. listopadu v sedm hodin večer se v čajovně Za zrcadlem konal cestovatelský večer v arabském stylu. Celou výpravu do jiných světů zahájila Tereza Těhanová, která přivítala všechny hosty a seznámila je s programem. Večer se skládal z několika částí. Úvod se věnoval seznámení s AIESEC, poté následovala prezentace o Libanonu a o Egyptě a na závěr se promítaly fotografie ze stáže v Turecku od Veroniky Dohnalové.

Tereza předala slovo svému kolegovi z řady moderátorů, Pavlovi Kláskovi, který publiku přiblížil pole působnosti organizace AIESEC.
Po něm přišla řada na stážistku z Libanonu, Sarah. Ta se v krátkosti představila, vysvětlila, co přesně dělá v České republice a jak se jí tu líbí. Ve své prezentaci podala obecenstvu věrný obraz Libanon a zmínila všechny faktografické údaje. Mluvila také o nynější situaci, kdy zemi často zužují války. Po její vyčerpávající prezentaci nastala krátká přestávka, která byla vyplněna ochutnávkou čaje a sušenek ze zásob čajovny.


Poté Pavel přivítal Mohameda A. Badie z Egypta. Mohamed popisoval svoji zemi a mimo jiné povídal i o kouření hašiše, které je u nich na denním pořádku. A měl také něco navíc. Pustil přítomným video o revoluci, která proběhla v Egyptě v loňském roce. Musím říct, že jsem vcelku obdivoval jeho odvahu pustit toto kontroverzní video a patří mu za to velký dík, myslím si, že nejen ode mě.


V poslední části programu měla připravenou prezentaci Veronika Dohnalová, která popisovala svoji stáž v Turecku. Zmiňovala se o nelehké snaze vyučovat místní angličtinu a přidala také něco z obvyklých jižanských zvyků. Její projev směle konkuroval těm předešlým, a tak bylo publikum nadmíru spokojeno.
Na závěr se konala ochutnávka typických pokrmů ze zemí Sarah a Mohameda a moderátoři vyhlásili soutěž o ceny.

Suma sumárum se poslední z cestovatelských večerů vydařil, jeho návštěvníci domů odcházeli povětšinou nabyti spoustou zajímavých informací a jsem si jist, že mnozí z nich se na země Blízkého Východu budou teď dívat z jiného úhlu pohledu.

0 komentářů: